Ida Prester – Girly punk devojka u telu seksipilne žene

Živi na dve relacije i peva u tri benda. Svoju kosmogoniju šarma nesebično deli kako sa Hrvatima, tako i sa Srbima koji zastupaju isto mišljenje – da pripada njima. Ona je svoja, autentična, girly punk devojka u telu seksipilne žene koja se na vrlo ozbijan način poigrava sa rečima, tonovima i spotovima. Najpoznatija je po svom radu u bendu Lollobrigida i publici je ovih dana predstavila svoj novi  senzualni singl „Minuta“ kojim je osvežila vazduh muzičkog prostora.

Jesu li žene više dobile ili izgubile u borbi za svoja prava posmatrano globalno?

Dobile smo pravo da ti mene išta javno pitaš, a i da ti ja išta javno odgovaram, za početak. Dobile smo pravo da učimo, čitamo, tražimo se, gradimo se… A što ćemo mi s time napraviti i kakve odluke donositi, to je na nama.

Koju vrstu šarma poseduju Hrvatice, a koju Srpkinje?

Generalno govoreći- Hrvatice su finije, mekše, nježnije. Što ne znači da smo bezopasne, al’ smo suptilnije u napadu. Srpkinje su goleme, glasne, malo zastrašujuće. Dominantne su i drske, što je jako sexy, ali samo muškarcima koji imaju dovoljno samopouzdanja.

Kakav je zaista odnos Hrvata prema Srbima i obratno?

Moj je vrlo nježan i emotivan, za ostale ne mogu odgovarati 🙂

Photo by: Marcella Zanki

Šta je „Feminizam za početnike“, a šta bi bio „Feminizam za profesionalce“?

Feminizam za početnike bi trebalo dijelit curicama i dečkićima na početku svake sšolske godine, od prvog razreda. Profesionalnih feminista nema, to je cjeloživotni rad na sebi, kako biti što bolji jedni prema drugima, ali i izvući najviše iz vlastitih potencijala. Mijenjaju se uvjeti života, i oblici feminizma se prilagođavaju.

Kako bi okarakterisala mentalni pazl srpskog društva?

Oštri rubovi, grubo rezani, ne sjeda svaka pazla na svoje mjesto. Neke imaju zadebljanja, a neke su tanke i nježne kao list na vjetru. 

Jesu li granice između jugoslovenskih zemalja za tebe samo linije u atlasu?

Nažalost ne. Granice su crna rupa koju prelazim 2 puta sedmično. Zadnji put je autobus na hrvatskoj granici stajao punih 2 sata. Nitko ne zna zašto. A onda svi van na pregled pasoša, kao zarobljenici, pa nazad. Ne znam ništa toliko ne sexy kao što su granice. Ne kužim kako je taj poremećeni koncept preživio do 21. stoljeća.

Photo by: Marcella Zanki

Činiš veliki kompliment savremenoj muzičkoj sceni. Smatraš li da je ignorisanje dobar način kada je u pitanju turbo-folk-autotjun-grand-IDJvideos industrija?

Pa koja je alternativa? Da im poklonimo svoje vrijeme? Život je tako kratak, uživajmo u svom svijetu, ne trošimo se na tuđe, ni minute.

Daje li nam ovaj sistem sve instrumente da uništimo svoje živote?

Ti instrumenti su nam nadohvat ruke u svim sistemima. Ili si talentiran za život, ili si u zamci. Treba igrati hrabro i pametno.

U sklopu kampanje, na „Lajni“ se našao i tekst „Samo prati haštag #ureduje“ koji potvrđuje ženama da je u redu da se osećaju loše i da prihvate svoje mane i suoče se sa svojim strahovima. Šta bi ti poručila svakoj devojci/ženi, šta je takođe #uredu?

#ureduje samo opušteno gurati svoj film.

Da li je srce gromobran koji te čuva na udaru svih oluja?

Mozak mi je gromobran. Srce čuvam u kovčežiću duboko skrivenom u palubi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *